Idag rapporterar Eskilstuna-Kuriren om hur olika sörmländska kommuner har valt när det kommer till parkeringsskivas vara eller icke vara. Eskilstuna kommun är inte en av de kommuner som har det idag. Liberalerna i Eskilstuna vill starta en utredning om möjligheterna att införa parkeringsskiva i centrum.

– Många upplever att det är bökigt med betalautomater, trafikköer i centrum och att det blir smidigare att ta sig till Tuna Park. Detta har gjort att inte lika många vistas i centrumkärnan som tidigare och det märks på butikernas kundunderlag som minskar stadigt, vilket har lett till att flera butiker har varit tvungna att stänga igen, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna kommun.

I Liberalernas förslag till budget för 2020 tillsköts 1 miljon kronor för att en extern utredare ska få i uppdrag att utreda förutsättningarna att införa parkeringsskiva i centrum.

– Rimligen borde kommunen låta en extern utredare kolla på förutsättningarna för kommunen att införa parkeringsskiva och att det sedan blir till politiken att göra de avvägningar, säger Stefan Krstic (L).