Se alla

Stefan Krstic: Mitt första år som gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna

Tisdag 15 oktober 2019

Idag är det exakt ett år sedan jag valdes till gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna. Jag skulle kunna skriva ett jättelångt inlägg om alla de erfarenheter, kunskaper och värdefulla möten med människor jag har haft sedan dess. Möten med människor som har gjort mig förtvivlad, hoppfull och stolt. Jag ska istället fatta mig kort.

Än idag kan jag sitta på möten och tyst tänka ”hur hamnade jag egentligen här?” Livet som arbetargrabb var ju förutbestämt för mig. Ändå lyckades mina lärare vidga mina vyer och få mig att börja drömma om framtiden.

Det är därför inte otippat att jag valde just Liberalerna som parti. Ska vi ha ett samhälle där det inte spelar någon roll från vilket land du är född i, om du har ett konstigt efternamn eller hur välutbildade föräldrar? Då är skolan allra viktigast för att skapa möjligheter för alla barn att få drömma och göra drömmar till verklighet.

Alla barn får inte den chansen i livet och det är min drivkraft till varför jag orkar gå upp tidiga morgnar och komma hem sent på kvällen, och offra helger och fritid för politiken.

Allt jag gör är för att samhället även imorgon ska finnas till för den där arbetarpojken som tvivlar på sina förmågor, ambitioner och drömmar.

Som gruppledare är Stefan Krstic lokal partiledare för Liberalerna i Eskilstuna och den som samlar våra ledamöter och ersättare i kommunfullmäktige, kommunstyrelse samt nämnder, bolagsstyrelser och kommunala råd.