Se alla

Släpp dansen fri i Eskilstuna!

Onsdag 9 oktober 2019

Idag har miljö- och räddningstjänstnämnden i Eskilstuna fattat beslut om att återkalla serveringstillståndet från Restaurangtrion i Eskilstuna AB (Biografbaren). I fallet rör det sig om både ekonomiska bekymmer i form av upprepade överträdelser samt att det har skett dans i restaurangens lokaler utan danstillstånd. Liberalernas representant i nämnden kommenterar beslutet gällande danstillståndet.

– Liberalerna vill släppa dansen fri. Det är helt absurt att man ska behöva söka tillstånd för att dansa! Vi har drivit frågan i kommunen och riksdagen om avskaffande av danstillståndet. För två år sedan röstade riksdagen igenom att avskaffa danstillståndet, men regeringen har sorgligt nog inte återkommit med någon ny lagstiftning än. Vi liberaler tycker att reglerna om danstillstånd är fåniga och utdaterade. säger Erika Rydja Sandvik, andre vice ordförande i Miljö- och räddningstjänstnämnden för Liberalerna.

– Jag som ledamot har alltså att förhålla mig till gällande lagstiftning med danstillstånd. Hur löjlig lagstiftning vi än har måste jag som förtroendevald i Eskilstuna kommun förhålla mig till lagen, tills riksdagen upphäver lagen om danstillståndet, fortsätter Erika Rydja Sandvik (L).