Se alla

Rädda barnens skolgård!

Politikerna borde lyssna på skolbarnen och undvika att förstöra pulkabacken vid Årbyskolan.

Torsdag 12 december 2019

Elever på Årbyskolan är missnöjda över att skolan sätter upp staket som förstör deras pulkabacke och en gräsmatta som används för fotboll. Liberalernas gruppledare Stefan Krstic har frågat grundskolenämndens ordförande Mona Kanaan (S) i kommunfullmäktige om hon är beredd att lyssna på elevernas förslag för att rädda skolgården på Årbyskolan.

Ingen kan väl ha undgått att läsa i Eskilstuna-Kuriren om Årbyskolan där det nu ska sättas upp ett staket runt skolgården. Eleverna på skolan tycker att det är bra att gränserna för skolgården blir tydligare, men de är väldigt missnöjda med att staketen förstör både gräsmattan där de spelar fotboll och deras fina pulkabacke. Många barn åker gärna pulka där på fritids och efter skolan. Om skolan sätter upp ett staket mitt i backen så förstörs pulkabacken. Och om staket sätts upp på gräsmattan framför idrottshallen så försvårar det inte bara fotbollsspelande utan gör också att skolbarnen får mindre plats att leka på sin skolgård.

– Det är många barn på Årbyskolan som behöver gott om plats att leka på. Jag tycker att det är väldigt bra att vi har engagerade elever som till och med skriver insändare till tidningen. Vi politiker borde lyssna bättre när skolbarn vill försvara möjligheten till lek och aktivitet på skolan. Det gäller särskilt i tider då alldeles för många barn sitter länge framför en surfplatta, mobil eller dator, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna.

Eleverna i klass 3A på Årbyskolan har skrivit en insändare i Eskilstuna-kuriren med konstruktiva förslag om hur staketen kan sättas upp utan att de förstör backen där de åker pulka eller gräsmattan som används för fotbollsspel. Eleverna har som konstruktivt förslag att staketet ska byggas längs med cykelbanorna som går på varje sida om backen. De vill även att staketen vid idrottshallen flyttas så att de kan spela fotboll och leka på gräsmattan.

Frågan om Årbyskolans skolgård besvaras på kommunfullmäktige torsdag 12 december:
Är du beredd att lyssna på de konstruktiva förslagen från eleverna i klass 3A på Årbyskolan och hjälpa till att rädda deras skolgård och pulkabacke från att förstöras av staket så att de kan fortsätta åka pulka, spela fotboll och leka på gräsmattan?