Se alla

Liberalerna vill hissa prideflaggan varje helgfri fredag

Tisdag 8 oktober 2019

Liberalernas gruppledare Stefan Krstic kommenterar kommunstyrelsens beslut att avslå nämndinitiativet att hissa Prideflaggan utanför stadshuset en fredag per månad.

– Jag röstade bifall till förslaget att hissa Prideflaggan utanför stadshuset första fredagen varje månad. Prideflaggan är en viktig symbol för att visa att HBTQ-rättigheter är mänskliga rättigheter. För att göra Eskilstuna till en bra stad för HBTQ-personer att växa upp och leva i krävs allt från könsneutrala toaletter till utbildning för nyanlända, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna.

– Vi i Liberalerna har under lång tid arbetat för att fler kommunala verksamheter ska bli HBTQ-certifierade och mer utbildning för att öka medvetenheten hos medarbetare inom viktiga delar av kommunala välfärden som skola, socialtjänst och äldreomsorg. I arbetet mot hedersrelaterat våld och förtryck måste också HBTQ-perspektivet ingå och det är en viktig del i arbetet för att förändra begränsande och stereotypa könsnormer, säger Stefan Krstic (L).