Se alla

Anitha Wretling blir ny styrelseledamot i Eskilstuna kommunföretag AB

Torsdag 26 september 2019

Anitha Wretling (L) valdes idag till ledamot i styrelsen för Eskilstuna kommunföretag AB som är moderbolag i kommunkoncernen och ägare av dotterbolagen som sköter energi och miljö, bostäder och fastigheter samt logistik och etablering.

Hur känns det att få chansen att vara med och styra Eskilstuna kommunkoncern?
– Jag är hedrad av förtroendet från mitt parti som har nominerat mig och kommer att göra mitt bästa för att leva upp till förväntningarna!

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för kommunens moderbolag?
– En stor utmaning är naturligtvis att balansera aktiebolagslagens krav med kommunallagens. Dessutom har medborgarna berättigade förväntningar på att få information och insyn från bolaget.

Min ambition är först och främst att lyssna och lära. Så långt möjligt försöka vi kombinera lagens förutsättningar och se allt ur ett medborgarperspektiv. Jag arbetar för Eskilstunas skattebetalares bästa och strävar efter största möjliga öppenhet, avslutar Anitha.

Anitha Wretling har tidigare varit gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna kommun, jobbat i riksdagskansliet för Liberalerna, ingått i ledningsgruppen och varit kommunikationschef för Graflunds/D. Carnegie&Co. Ideellt är hon ordförande för Eskilskommittén som sedan 1986 arrangerar den årliga Eskilsgalan och delar ut Eskilsstatyetter för att lyfta fram goda exempel och förebilder.