Se alla

Liberalerna presenterar rekordstora satsningar på skolan

Torsdag 11 november 2021

Idag släpper Liberalerna sitt förslag till budget för Eskilstuna kommun 2022 och framåt. I sin budget har partiet fokuserat på förskola och skola, trygghet och äldreomsorg.

– Liberalerna väljer att satsa totalt 121  miljoner på förskolan, vi gör riktiga satsningar och täpper inte bara till budgetunderskott som den politiska ledningen väljer att göra. Till exempel vill vi med våra satsningar anställa fler pedagoger och få ner barngruppernas storlek, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna och andre vice ordförande i förskolenämnden.

Sammantaget satsar partiet 197 miljoner kronor på utbildningsområdet, 51 miljoner på olika trygghetssatsningar och 96 miljoner på äldreomsorgen och hemtjänsten. Partiet föreslår även ny- och utbyggnader av flera förskolor och grundskolor för att få ner barngrupperna storlek och för att minska trångboddheten i grundskolan. Partiet menar att den mest trygghetsskapande åtgärden är att satsa på skolan eftersom det är där grunden för barnens framtid skapas.

– Vi har barn i skolan som bär vapen istället för skolböcker. Det är ett tydligt tecken på hur Socialdemokraterna har misslyckats med att prioritera både utbildning och trygghet, säger Stefan Krstic (L).

Tryck här för att läsa en sammanfattning av Liberalernas budget.

Tryck här för att läsa det fullständiga förslaget om budget från Liberalerna.

Tryck här för att läsa Liberalernas förslag till ägardirektiv för de kommunala bolagen.

Kontakt

Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna
Andre vice ordförande i förskolenämnden
Stefan.Krstic@eskilstuna.se
073 740 84 42