Idag presenterar Eskilstuna kommun fler åtgärder i sitt krispaket till det lokala förenings- och näringslivet. Bland annat föreslås parkeringsskiva i centrum, att gymnasieelever får möjlighet att hämta lunch från lokala restauranger och att man slopar markupplåtelsen för uteserveringar. Förslag som Liberalerna tidigare har presenterat. Liberalerna är även villiga att diskutera en skattesänkning.

– De förslag som nu lanseras är väldigt bra och något vi i Liberalerna lyfte redan för två veckor sedan. Näringslivet i Eskilstuna är i ett mycket kritiskt läge där vi kommer få se fler konkurser och uppsägningar. Vi som politiker har ett ansvar att göra allt vi kan för att bromsa den utvecklingen, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna.

Liberalerna öppnar upp för att diskutera med den politiska majoriteten om en skattesänkning i kommunen.

– Det här blir i sådant fall inte aktuellt förrän årsskiftet, men vi vet att vi kommer att behöva vidta åtgärder för att få igång vår ekonomi igen efter att coronakrisen är över och då måste vi öppna kommunens stora verktygslåda för att stärka köpkraften i Eskilstuna, säger Stefan Krstic (L).