Se alla

Premiera goda skolresultat

Måndag 11 oktober 2021

Många barn och unga deltar i olika idrottssammanhang och tävlingar medan andra satsar mer på studier och utbildning. Liberalerna har lämnat in ett förslag om att införa ett kommunalt stipendium för Eskilstunas grundskoleelever. Stipendiet föreslås uppgå till 2 000 kr per elev och ska delas ut till elever i samband med att de slutar årskurs 9. Liberalerna ser det som ännu ett sätt att öka motivationen till bra skolresultat.

– Grundskolans huvuduppdrag är att få eleverna att tillägna sig nya kunskaper och vidga sina horisonter och det görs på många håll fantastiska insatser av kommunens elever, men de får inte alltid den uppmärksamhet de borde få, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna

Genom att införa ett stipendium med tillhörande högtidlig ceremoni vill Liberalerna lyfta fram de elever som gör stora ansträngningar och uppnår mycket goda resultat i Eskilstunas grundskolor. Det handlar både om elever som har erhållit ett högt betygssnitt  i årskurs 9 (meritvärde) och för de elever som gjort betydande förbättringar av sina betyg under hela högstadiet.

– Genom att även erbjuda stipendier till elever som gjort bäst förbättringar under hela högstadiet hoppas vi att det ska ge inspiration och sporra andra elever att fortsätta vilja utvecklas även om starten på högstadiet kan ha varit tuff, säger Stefan Krstic (L).

Liberalernas motion kan du läsa genom att klicka här!

Kontakt:
Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna
Andre vice ordförande i förskolenämnden
Stefan.Krstic@eskilstuna.se
073 740 84 42