Se alla

Bygg ut Mesta skola

Söndag 2 september 2018

Pressmeddelande 2018-08-31

– Det är hög tid att Mesta skola byggs ut. Det finns ett högt tryck i området med många barnfamiljer. Många som vi har pratat med har också en önskan om att skolan ska byggas ut så att barnen kan gå där längre. Vi har väntat länge nog, det är dags att Eskilstuna kommun sätter ned foten.

Det säger Stefan Krstic, Liberalernas toppkandidat i kommunfullmäktigevalet i Eskilstuna, med anledning av att Liberalerna idag väcker en motion till kommunfullmäktige om att bygga ut Mesta skola. Motionen bifogas som pdf.

– Idag går eleverna i Mesta skola bara till årskurs tre. Vi vill att skolan byggs ut så att eleverna kan gå där till och med sexan. Sedan vill vi titta närmare på om det skulle vara bra att bygga ut ytterligare till årskurs nio. Liberalerna har avsatt pengar i vår investeringsbudget till en utbyggnad av Mesta skola, säger Stefan Krstic (L).

– Det är vare sig snabbt eller enkelt att bygga ut en skola. Planer måste tas fram och mark köpas in. Därför vill vi börja direkt efter valet, säger Stefan Krstic (L).