Se alla

Liberalerna vill behålla Stensborgsgatans förskola

Fredag 22 april 2022

Idag rapporterar Eskilstuna-Kuriren om att förskolenämnden väntas att på tisdag fatta beslut om att lägga ner Stensborgsgatans förskola med start sommaren 2023. Liberalerna kommer rösta på att behålla förskolan.

– Jag har under hela mandatperioden varit väldigt kritisk mot att utbyggnadsplaner på fler förskoleplatser stoppas. Stensborgsgatans förskola borde inte läggas ner och vi kommer rösta för att behålla förskolan, säger Stefan Krstic, andre vice ordförande i förskolenämnden och gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna.

Liberalerna har under en längre tid påtalat att Eskilstuna har stora barngrupper i förskolan i jämförelse med det riktmärke som Skolverket har satt. I stället för stopp på utbyggnader vill partiet se fler förskoleplatser i Torshälla, centrumområdet, Skogstorp, Kjula och Hällby.

Partiet är kritisk till hur förslaget om nedläggning har kommunicerats.

– Man har bett mig och övriga att inte gå ut med informationen förrän kommunen har varit i kontakt med personal och vårdnadshavare. Det förstår jag och har respekt för det, men att kommunen tar kontakt med vårdnadshavarna så sent inpå utan någon närmare dialog tycker jag är dåligt, säger Stefan Krstic (L).

Liberalerna kommer rösta för att behålla Stensborgsgatans förskola.

– Liberalerna vill behålla Stensborgsgatans förskola och är beredda att lägga nödvändiga pengar för att rusta upp förskolan, säger Stefan Krstic (L).

Kontakt

Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna
Andre vice ordförande i förskolenämnden
Stefan.Krstic@eskilstuna.se
073 740 84 42