Se alla

Du ska behålla mer i plånboken

Liberalerna vill att du behåller mer kvar i plånboken. Socialdemokraterna har höjt 46 skatter sedan 2014. Krav höjs på återinförande av fastighetsskatt, arvsskatt och gåvoskatt. Socialdemokraterna har även en dålig historia av att attackera RUT-avdraget. Liberalerna säger nej till att politiken ska ta mer av din lön. Får Liberalerna ditt förtroende i valet ska vi stoppa skattehöjar-karusellen.

Låga skatter på arbete
Liberalerna prioriterar arbetslinjen. Det ska löna sig bättre att jobba. Därför vill vi fortsätta sänka marginalskatten för alla, både den som har låg inkomst och den som tjänar mer. Det är avgörande för att utveckla arbetslinjen, öka antalet arbetade timmar i den svenska ekonomin och stärka den svenska konkurrenskraften. Den som går från bidrag till jobb behöver ha rejält sänkt skatt. När fler jobbar kan vi också finansiera de satsningar på välfärden som behövs.

Nej till återinförande fastighetsskatt, arvsskatt, gåvoskatt och nej till lägre tak på RUT
Ett mer kraftfullt Rut-avdrag ger fler enkla jobb. Därför ska det gå att göra avdrag för fler hushållsnära tjänster och för större belopp. Rut-avdraget har haft en avgörande betydelse för att öppna svensk arbetsmarknad för fler och för att omvandla svarta jobb till vita.

Liberalerna vill att taket för avdrag höjs, att subventionsgraden för årsrika utökas och att Rut ska omfatta fler tjänster. Det vill vi för att ett mer kraftfullt Rut-avdrag ger fler enkla jobb! Ska Sverige klara av integrationsproblem och bryta utanförskap måste fler ges möjlighet att komma in på svensk arbetsmarknad.

Krav på de som får försörjningsstöd från samhället
Ekonomiskt bistånd, eller försörjningsstöd, är ett viktigt skydd.
Försörjningsstödet ska vara en tillfällig lösning när inga andra
möjligheter finns. Samtidigt ska samhällets förväntningar ska vara
tydliga och varje människa ska ges de verktyg och den hjälp som behövs
för att kunna försörja sig själv.

Samhället ska ha höga förväntningar på egenförsörjning. Liberalerna vill därför att motprestation för försörjningsstöd ska bli obligatoriskt . Det kan handla om ett aktivitetskrav på arbetsföra människor med försörjningsstöd, att genomföra praktik eller att man som arbetssökande ska söka arbete utanför kommungränsen. Det finns redan i dag en möjlighet för kommuner att ställa en sådan motprestation för att erhålla försörjningsstöd, men alltför få tillämpar den möjligheten. Liberalerna i Eskilstuna har lagt förslag om att Eskilstuna kommun ska göra det, men fick nej av Socialdemokraterna och Moderaterna.

Vill du läsa mer om vår ekonomiska politik? Tryck här!

Bli medlem! Swisha 50 kr till 123 148 12 41
Ange ditt personnummer och skriv ”Ny”.