Se alla

Liberalerna rasar mot de äldres situation

Liberalerna anser att alla människors lika rättigheter är grundläggande i ett anständigt samhälle. Alla har dock inte samma möjligheter att göra sin röst hörd och hävda sina rättigheter i verkligheten. Därför har Liberalerna lämnat in en motion till kommunfullmäktige om att införa en äldreombudsman i Eskilstuna kommun.

Måndag 29 juni 2020

Pressmeddelande från Liberalerna i Eskilstuna 2020-06-29

– Situationen som har rapporteras på Djurgårdens äldreboende är åt helvete, på ren svenska. Att personal inte fått skyddsutrustning eller grundläggande utbildning är under all kritik. Problem på äldreboendet har funnits även innan Coronapandemin slog till. Vi hoppas att man nu ser på vårt förslag om äldreombudsman med nya glasögon, säger Stefan Krstic (L).

Äldreombudsmannen ska företräda den enskildes intressen gentemot kommunen och andra myndigheter. Liberalerna har länge drivit frågan om inrättande av en funktion som ombudsman för äldre i kommunen. Partiet lämnade bland annat in en motion redan 2012 om just införandet av detta och har nu lämnat in ytterligare en motion till kommunfullmäktige. Hade Liberalernas förslag fått bifall 2012 hade kanske situationen sett annorlunda ut, bland annat på Djurgårdens äldreboende.

– En stor grupp som ofta hamnar i kläm och förbises är de äldre invånarna kommunen. Äldreombudsmannens roll skulle innebära att enskilda äldre innevånare har möjlighet att samtala och reflektera över upplevelser från äldreomsorgen, säger Erika Rydja Sandvik (L).

Läs vår motion genom att klicka här!

Kontakt:
Erika Rydja Sandvik
Ordförande för Liberalerna i Eskilstuna
Erika.sandvik@eskilstuna.se
070-791 54 22

Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna
Stefan.Krstic@eskilstuna.se
073 740 84 42