Se alla

Liberalerna: Inför kompiskortet i Eskilstuna!

Idag har Kultur- och fritidsnämnden behandlat Liberalernas motion om att införa Kompiskortet i Eskilstuna. Yttrandet till kommunstyrelsen är att den ska avslås, vilket Liberalerna vänder sig emot.

Onsdag 10 juni 2020

– Jag reserverar mig emot nämndens beslut. Kompiskortet finns idag i många kommuner i södra Sverige och även i Nyköping i vårt län. Det finns alltså gott om goda erfarenheter som visar att införande av kompiskort gör att fler tar del av utbudet av idrott, fritid och kultur, säger Diyar Alis, ledamot i Kultur- och fritidsnämnden för Liberalerna.

Kultur- och fritidsnämnden anser att motionen ska avslås med anledning av att Eskilstuna kommun ska minska sina administrativa kostnader med 50 miljoner kronor för år 2021. Liberalerna anser att om administrationen är ett problem kan justeringar göras i det nuvarande Pluskortet. Idag får Pluskortet användas av personer från att man fyllt 18 år. Om ålderskravet sänks eller slopas samt att fler diagnoser läggs till så skulle det inte medföra någon större administrativ kostnad

– För oss liberaler är det självklart att kommunen ska göra mer för att alla ska våga vara sig själva och få chansen att känna framtidstro. Detta för att motverka isolering och utanförskap. Tyvärr har många personer med funktionsnedsättningar svårare än andra att på lika villkor delta föreningslivet eller ta del av kultur-, idrotts- och fritidsaktiviteter och detta vill vi ändra på, säger Erika Rydja Sandvik, författare till motionen och ledamot i kommunfullmäktige för Liberalerna.

Klicka här för att läsa Liberalernas motion!