Se alla

Liberalerna: Förskolan är ingen budgetregulator

Måndag 18 oktober 2021

2019 skar den socialdemokratiska majoriteten i Eskilstuna ned med 30 miljoner på förskolan. Årets delårsrapport visar att förskolan går med ett underskott på mer än 15 miljoner kronor. Om ingenting görs kommer personaltätheten i förskolan behöva minskas, vilket i längden gör att den redan tuffa arbetssituationen personalen har kommer att förvärras. Därför har Liberalerna skickat in en interpellation till kommunfullmäktige och som är ställd till förskolenämndens ordförande.

– Liberalerna är starkt kritiska till hur den politiska ledningen vanvårdar förskolans ekonomi, säger Stefan Krstic, andre vice ordförande i förskolenämnden och gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna.

Sammantaget kommer det att fattas 46 miljoner kronor i förskolan 2022 mot 2019. Barn- och utbildningsförvaltningen har larmat om att det saknas 35 miljoner kronor i förskolan 2022 för att personaltätheten inte ska påverkas negativt. Om förskolan ska präglas av kvalité, lek och lärande är detta inte hållbart.

– Fortfarande saknas svar från den politiska majoriteten om hur situationen i förskolan ska lösas. Vi kommer ställa den socialdemokratiska majoriteten till svars. Förskolan måste prioriteras, säger Stefan Krstic (L).

Liberalernas interpellation kan du läsa genom att klicka här!

Kontakt

Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna
Andre vice ordförande i förskolenämnden
Stefan.Krstic@eskilstuna.se
073 740 84 42