Se alla

L: Budget med fokus på investeringar i förskolan och skolan

Pressmeddelande från Liberalerna i Eskilstuna 21-06-23

Under dagens kommunfullmäktige genomfördes en lång debatt gällande partiernas investeringsbudgetar och ägardirektiv. Liberalerna var starkt kritiska till hur den styrande majoriteten, bestående av S, M och C, har valt att senarelägga och ta bort många investeringar inom förskolan och skolan. Partiets gruppledare, Stefan Krstic, redogjorde för partiets kritik till detta och redovisade samtidigt egna satsningar på fler förskoleavdelningar och ny- och utbyggnad av grundskolor i bland annat Hällby, Mälarbaden-Roxnäs, Kjula och stadsdelen Väster.

 Majoriteten tvingar en del förskolor att bedriva sin verksamhet i ombyggda kapprum och utrymmen som inte är ämnade för förskoleverksamhet då lokalerna de har inte räcker till. Det är resultatet av majoritetens politik när de skjuter upp investeringar och utbyggnaden av förskolans lokaler och det gör mig upprörd, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna och andre vice ordförande i förskolenämnden.

 I Liberalernas förslag till investeringsbudget väljer partiet att tidigarelägga utbyggnaden av skolorna i Mesta, Kjula och Tegelviken i Kvicksund. Partiet har även egna förslag gällande utbyggnad av Hällbyskolan och nybyggnation av förskolor i Mälarbaden-Roxnäs, i Hällby, Kjula och på stadsdelen Väster. Utöver det finns flera förskolor som partiet vill tidigarelägga utbyggnationen av för att ge barn och personal en bättre vistelsemiljö.

– Jag undrar vad den styrande majoriteten har att säga till de föräldrar som har blivit lovade fler förskoleavdelningar och mindre klasser i grundskolan. Vi har en akut platsbrist som den socialdemokratiska majoriteten struntar i totalt, säger Stefan Krstic (L).