Se alla

Fler diagnoser måste ingå i kriterierna för tilläggsbeloppet

Liberalerna har idag lämnat in en motion till kommunfullmäktige där vi vill att neuropsykiatriska diagnoser ska ingå i kriterierna för att söka tilläggsbelopp, såsom det var tidigare. Vi vill även att en utredning görs för att ta reda på om det är fler elever med neuropsykiatriska funktionshinder som idag saknar godkänt i kärnämnen och därför saknar gymnasiebehörighet mot tidigare.

Tisdag 18 augusti 2020

Pressmeddelande från Liberalerna i Eskilstuna 2020-08-18

– De ändringar som gjorts för hur skolor skall kunna söka tilläggsbelopp är under all kritik och har resulterat i att många elever nu saknar det stöd och trygghet som de behöver. Se bara på den senaste tidens utveckling på till exempel Djurgårdsskolan, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna.

Idag kan skolorna i Eskilstuna kommun inte längre söka tilläggsbelopp för barn med neuropsykiatriska diagnoser som till exempel ADHD och autism. Elever som inte längre klarar av att gå i skolan och saknar stöd och trygghet riskerar att bli sjukskrivna eller hemmasittare. En vidare konsekvens blir utanförskap och isolering.

– Barn med funktionsnedsättningar måste ges samma möjligheter att nå sina fulla potential i skolan som andra barn. Skollagen är tydlig på den punkten, avslutar Stefan Krstic (L)

Läs vår inlämnade motion genom att klicka här!