Se alla

Eskilstuna behöver parkeringsplatser

Insändare

Tisdag 6 april 2021

Håller du med oss? Bli medlem i Liberalerna! Det kostar bara 50 kr första året och är du under 26 år är första året gratis. Därefter 200 kr, för dig som är under 26 år kostar det 50 kr. Läs mer på www.liberalerna.se/bli-medlem

En statlig utredning beställd av den socialdemokratiska regeringen föreslår att kommuner i framtiden inte ska kunna ställa krav på att de som bygger bostäder även bygger tillhörande parkeringsplatser.
Enligt utredningen ska det vara positivt att parkeringsplatserna inte ersätts då de anser att bilen ska stå tillbaka till förmån för andra transportsätt. Samtidigt visar flera utredningar att fler och fler kommer att välja att bosätta sig utanför centrumkärnor. För att kunna ta sig till arbete, skola och få livspusslet att gå ihop behövs bilen den måste kunna parkeras någonstans. Vi i Liberalerna är därför negativa till denna utredning och vad det kan komma att innebära för människor i Eskilstuna.
Eskilstuna ska vara en attraktiv kommun där vi lockar till oss fler invånare. I centrum försvinner många centrala parkeringsplatser till förmån för att bygga bostäder och om inte parkeringsplatser ersätts kommer vi stå inför en stor utmaning då vision och verklighet inte går hand i hand. Många använder redan idag cykel och buss som transportmedel, vilket är bra och ett miljömedvetet val. Men att ta bort parkeringsplatser för de som är beroende av bil som transportmedel skapar inte en attraktiv kommun. Skrota parkeringsutredningen!
 
Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna Eskilstuna
Erika Rydja Sandvik
Ordförande för Liberalerna Eskilstuna
Irja Hökås
Ledamot i stadsbyggnadsnämnden för Liberalerna