Se alla

Socialdemokraterna sjabblar bort chansen till p-skiva i centrum

Torsdag 10 februari 2022

Idag hade stadsbyggnadsnämnden i Eskilstuna att ta ställning till Kristdemokraternas motion om att införa p-skiva året runt i centrum. Liberalerna har sedan tidigare lagt en motion om att införa p-skiva under sommarmånaderna som ett första steg för att sedan bygga ut det. Liberalernas motion har inte än slutbehandlats av kommunfullmäktige. När Kristdemokraternas motion idag behandlades av stadsbyggnadsnämnden lade Liberalerna därför ett ändringsyrkande om att p-skiva ska införas som ett första steg under sommarmånaderna juni-augusti i centrum för att sedan utvärderas och successivt byggas ut. Socialdemokraterna och Moderaterna valde att avslå båda förslagen.

– Handeln och besöksnäringen i Eskilstuna centrum är beroende av att ha flera besökare. Antalet parkeringsplatser i centrum minskar stadigt och kommer fortsätta att minska i och med framtida bostadsbyggen. En förmånligare parkeringssituation måste införas, säger Jan Svensson, ledamot i stadsbyggnadsnämnden för Liberalerna.

– Vi vet att centrumhandeln har haft det väldigt tufft. Det är en mix av ombyggnationer i centrum, pandemi, näthandeln och den trafikkaos i centrumkärnan. Kan vi som kommun göra något för att underlätta för centrumhandeln så bör vi göra det. Socialdemokraterna sjabblar bort chansen till p-skiva i centrum, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna.

Liberalernas ändringsyrkande från dagens nämndsammanträde kan du läsa här.

Liberalernas motion från i höstas om p-skiva under sommarmånaderna kan du läsa här.

 

Kontakt

Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna
Stefan.Krstic@eskilstuna.se
073 740 84 42