Se alla

Liberalerna: Ge gymnasieeleverna rätt förutsättning

Pressmeddelande från Liberalerna 2021-04-15

I februari 2021 kom besked om att 11 miljoner från den inrättade skolmiljarden skulle tillfalla Eskilstuna för att säkerställa att elever får rätt stöd och förutsättningar i sin utbildning under Coronapandemin. Nu tillkommer ytterligare cirka 2,5 miljoner vilket Liberalerna vill avsätta specifikt till lovskola för gymnasieelever i Eskilstuna. Ett nämndinitiativ lämnades därför in till gymnasienämnden under dagen.

– I spåren av pandemin och omställningen i undervisning finns många elever som inte klarat sin skolgång och inte får godkänt eller riskerar att inte få godkänt i ett eller flera ämnen. Detta kan ge förödande konsekvenser för elevernas framtid, säger Christer Kax Sundberg, ledamot i gymnasienämnden för Liberalerna.

Liberalerna anser att gymnasieeleverna behöver extra stöd för ta igen den studieskuld de drabbats av under pandemin då elever på gymnasiet inte har inte lika lång tid på sig att ta igen det uppkomna kunskapstappet de drabbats av. Arbetsförmedlingens statistik visar tydligt på att elever som inte klara studierna och får godkända gymnasiebetyg har ökad risk att hamna i arbetslöshet och långt ifrån arbetsmarknaden.

– Pandemin har varit och är fortfarande en tuff utmaning för gymnasieskolans elever där många elever inte har stöd i sin hemmamiljö för att klara av sina studier.  Lovskola kan hjälpa många att få godkända betyg vilket öppnar upp för arbetsmarknaden och vidare studier, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna.

Här kan du läsa nämndinitiativet i sin helhet