Se alla

Liberalerna föreslår direktinskrivning i förskolan för bättre språkkunskaper bland barn

Fredag 11 februari 2022

För att ge alla barn chans till bättre språkkunskaper föreslår Liberalerna idag i förskolenämnden att direktinskrivning införs i Eskilstunas förskolor. Direktinskrivning är en modell där varje barn från tre års ålder automatiskt får en förskoleplats utan att föräldrarna, som idag, aktivt måste söka en

– Genom att fler barn börjar i förskolan utjämnar vi klyftor och främjar integrationen i hela samhället, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna och andre vice ordförande i förskolenämnden.

Förskolans potential att lägga en god grund för barnens kognitiva, sociala och emotionella utveckling är stor. Förskolan, med fokus på lärande och det svenska språket, har särskilt stor betydelse för barn och då framför allt för barn i familjer där svenska språket inte är det naturliga hemspråket. Den pedagogiska inlärningen som finns i förskolan lägger grunden för ett livslångt lärande, speciellt när det kommer till språket.

– Valfriheten ska finnas kvar, vi vänder bara på hur man får en förskoleplats. Därför föreslår Liberalerna direktinskrivning i Eskilstunas förskolor, säger Stefan Krstic (L).

Liberalerna föreslår genom sitt förslag att barn- och utbildningsförvaltningen jobbar uppsökande för att få fler barn inskrivna i förskolan och att införa direktinskrivning.

Nämndinitiativet kan du läsa här! 

Kontakt

Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna
Andre vice ordförande i förskolenämnden
Stefan.Krstic@eskilstuna.se
073-740 84 42