Se alla

Liberalerna: Bergtäkt i Hugelstaskogen är olämpligt

Pressmeddelande från Liberalerna 2021-05-18

Att börja bryta berg i Hugelstaskolgen, så nära inpå bostadsområden och närhet till centrum, har upprört många eskilstunabor. När ärendet om bergtäkten togs upp på dagens sammanträde i miljö- och räddningsnämnden var diskussionen livlig och Liberalernas andre vice ordförande i nämnden Erika Rydja Sandvik reserverade sig tydligt mot remissvaret om att ge Swerock rätt att etablera sig. Liberalerna har sedan 2019 varit emot att Swerock vill anlägga en bergtäkt i Hugelstaskogen.

 Hugelstaskogen är ett viktigt område för många eskilstunabor, inte minst för de boende i Odlaren och Hagnestahill. Att förstöra området med att ge tillstånd till en bergtäkt vore olämpligt, säger Erika Rydja Sandvik, andre vice ordförande i miljö- och räddningsnämnden och ordförande för Liberalerna i Eskilstuna.

Området i Hugelstaskogen används flitigt av många eskilstunabor genom rekreation och friluftsliv. Oron är även stor hos de boende i området som förfasas över kommande buller.

 Precis som 2019 så säger vi nej till alla planer på att bryta berg i Hugelstaskogen. Vi vidhåller med bestämdhet att Eskilstuna kommun tydligt bör ta ställning emot bergtäkten, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna och ledamot i kommunstyrelsen.