Se alla

Hjälp till att undvika felparkeringar – märk upp med gula linjer

Onsdag 16 mars 2022

Att parkera i en vägkorsning eller närmare än 10 meter från den korsande körbanans närmaste ytterkant är förbjudet. Ändå är det vanligt att många bilar blir bötfällda för just detta. För att minska felparkerade och bötfällda bilar har Liberalerna lämnat in ett förslag till stadsbyggnadsnämnden om att det tydligt ska märkas upp i bland annat korsningar vart det inte är tillåtet att parkera.

– Om detta införs kommer det underlätta för förare som parkerar att snabbt se vart de får och inte får parkera samtidigt som det förhoppningsvis även skapar en bättre arbetsmiljö för de parkeringsvakter som arbetar i området, säger Jan Svensson, ledamot i stadsbyggnadsnämnden för Liberalerna

Att parkeringssituationen i Eskilstuna centrum med närliggande områden länge har varit problematisk har nog inte undgått någon. I och med att många parkeringsytor i centrum tas i anspråk för byggnationer ökar antalet bilar som nyttjar gatuparkeringar och allt fler väljer att parkera i centrumnära. För att undvika felparkerade bilar vill Liberalerna att det tydligt markeras upp i korsningar med gula linjer i centrum och i centrumnära områden som innehar gatuparkering och där det ofta bötfälls fordon som är felparkerade.

Kontakt

Jan Svensson
Ledamot i stadsbyggnadsnämnden för Liberalerna
Jan.svensson@eskilstuna.se
073 591 00 43

Övrig kontakt:
Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna
Stefan.Krstic@eskilstuna.se
073 740 84 42