Se alla

Frihet måste försvaras

Liberalernas budget för 2018

Tisdag 30 maj 2017

Pressmeddelande Liberalerna Eskilstuna

2017-05-30

Frihet måste försvaras

Liberalernas ambition är att kommunens ekonomi ska vara stark och uthållig för att värna viktiga välfärdsverksamheter. De ekonomiska förutsättningarna för 2018 pekar på stora utmaningar. Eskilstuna behöver investera i allt från skolor, trygghet på gator och torg, förbättringar i stadsmiljö och trafik samt äldreboenden.

Frihet måste försvaras.

Frihet att få klara sig själv. Låt fler få första jobbet och sluta leva på bidrag! Liberalerna kommer i sin budget för 2018 satsa på att inrätta 500 enkla jobb för att underlätta för unga och nyanlända att få sina första riktiga arbeten. Jobben är vår största utmaning i Eskilstuna då arbetslösheten är mycket högre än  i riket i stort. Det ska vara jobb man kan ta även om man inte gått ut gymnasiet eller om man ännu inte lärt sig svenska flytande. Det kan inte bara vara MC Donalds som kan ge ungdomar enkla jobb.

Frihet är att känna sig trygg.  Skillnaden blir allt större mellan den som rör sig fritt i trygga områden och den som ser kriminaliteten ta över utanför köksfönstret. Frihet är att vara trygg där man bor.

Med Liberalernas satsning i budgeten 2018 blir Eskilstuna tryggare redan nu med införandet av Trygghetsväktare som ökar tryggheten på gator och torg.

Kunskap som ger frihet till alla barn. Många elever sitter dag efter dag i röriga klassrum där kaos råder och får inte en chans att lära sig vad de behöver för att uppnå sina drömmar. Värst drabbade är skolor i utanförskapsområden. De barn som behöver skolan mest är de som drabbas hårdast när det inte finns någon arbetsro. Liberalerna fortsätter och satsar på skolan och förskolan i Eskilstuna.

Frihet att behålla mer pengar i lön. Liberalerna sänker skatten i Eskilstuna.

För Liberalerna

Gruppledare Erika Rydja Sandvik