Se alla

Behåll Hällbys grönområden!

Fredag 11 juni 2021

Kommunfullmäktige kommer den 23 juni fatta beslut om en ny detaljplan för norra Hällby. I förslaget ska man ta bort stora delar av ett skogsparti för att bygga bostäder. Detta är vi i Liberalerna emot! Skogsområdena i Hällby är välbesökta gångstråk och lekytor för barn. Vi ska uppmuntra människor att röra sig ute i naturen och att barn ska vara ute och leka så mycket det går. Vi människor mår bra av motion, rörelse och naturen. En grönska gör dessutom att trivseln i bostadsområdet ökar.

Liberalerna var det enda parti som röstade emot detaljplanen i kommunstyrelsen. I och med att övriga partier står bakom den kommer den nu gå vidare till kommunfullmäktige för beslut. Vi i Liberalerna kommer att kämpa för att detaljplanen ska förpackas till papperskorgen där den hör hemma! Du kan läsa vårt avslagsyrkande genom att klicka här!

Vi behöver fler bostäder i Eskilstuna, men det ska byggas på ett hållbart och långsiktigt sett. Det presenterade förslaget till detaljplan är allt annat än hållbart och långsiktigt. Detta kommer med stor sannolikhet leda till ökat buller från trafik, järnväg och den närliggande kombiterminalen – buller som idag delvis dämpas av det aktuella grönområdet. Det finns flera platser i både Eskilstuna och Hällby där det kan byggas bostäder utan att göra avkall på stora viktiga grönytor. Behåll Hällbys grönområden!

Du kan läsa förslaget till ny detaljplan genom att klicka här!

För frågor maila eskilstuna@liberalerna.se. Vill du komma i kontakt med vår gruppledare Stefan Krstic vänligen maila stefan.krstic@eskilstuna.se