Se alla

Använd överskottet till fonder om välfärdsutveckling, trygghet och beredskap

Fredag 18 mars 2022

Det ekonomiska resultatet för Eskilstuna 2021 blir rekordhögt, närmare 390 miljoner kronor, vilket är ett resultat på 182 miljoner kronor över kommunens och Liberalernas resultatmål för 2021. Liberalerna vill använda tillfället att göra nödvändiga kvalitetshöjande insatser inom välfärden, tryggheten och beredskapen för att möta framtidens utmaningar i Eskilstuna.

– Liberalernas förslag är att kommunen snabbt inrättar tre utvecklingsfonder inom välfärdsutveckling, trygghet och beredskap. Kostnaden finansieras genom förra årets resultat och vi använder bara en halv procent av det totala resultatet på 4,5 %, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna.

Utvecklingsfonderna om totalt 35 miljoner fördelas så att 20 miljoner går till välfärdsutveckling, 10 miljoner till trygghetsinsatser och 5 miljoner till beredskapsarbete. Fondmedel kan till exempel sökas vid satsningar som att utbilda personal kring hedersförtryck och hedersrelaterat våld, för att vidareutbilda personal genom språksatsningar eller för arbeten med punktinsatser i utsatta områden för att motverka otrygghet.

– Välfärden, med skola och omsorg i fokus, och tryggheten är två områden där mer satsningar behövs göras. Även beredskapsfrågan är högaktuell med tanke på den utveckling vi nu ser i Europa, säger Stefan Krstic (L).

Tryck här för att läsa om förslaget i sin helhet!

Kontakt

Stefan Krstic
Gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna
Stefan.Krstic@eskilstuna.se
073 740 84 42