Se alla

Stensborgsgatans förskola

Måndag 3 maj 2021

På Stensborgsgatans förskola är barngrupperna 7 barn per grupp i de yngre åldrarna och 13 barn per grupp i de äldre åldrarna. Stensborgsgatans förskola skulle uppfylla Liberalernas förslag om maxtak. Vi nöjer oss inte med det, utan vill fortsätta minska barngrupperna genom att bygga fler förskolor och fler avdelningar, framför allt i områden där barngrupperna är som störst. Det finns fortfarande väldigt många förskolor i Eskilstuna där man bryter mot Skolverkets riktmärke på barngruppernas storlek. Det vill vi ändra på! För stora barngrupper har en negativ påverkan på lärande och lek. Det är inte ovanligt att de största barngrupperna har runt 20 barn per grupp, något som vi tycker är orimligt och inte leder till en bra miljö för barnen eller personalen. Därför vill Liberalerna föreslå ett maxtak på barngruppernas storlek i förskolan för 12 barn per grupp i de yngre åldrarna och 15 barn per grupp i de äldre åldrarna. Vi vill också göra den största förskoleutbyggnaden i Eskilstunas moderna historia.

Alla barn behöver få chans till bra pedagogisk verksamhet och känna att de blir sedda av personalen. Förskolan är starten på en lång skolgång och det är viktigt att barnen ges bra förutsättningar att i framtiden bli sitt bästa jag.

Håller du med oss? Bli medlem i Liberalerna genom att klicka här! Det kostar bara 50 kr första året och är du under 26 år är första året gratis. Därefter 200 kr, och för dig som är under 26 år kostar det 50 kr.