Se alla

Liberalerna Eskilstuna presenterar budget för 2024

Fredag 10 november 2023

Liberalerna har valt att prioriterar skola, trygghet, omsorg och LSS. Vi väljer att ta bort besparingskraven på skolan och höjer samtidigt skolpengen för såväl grundskola som gymnasiet och de anpassade skolorna. Vi har även tillskjutit extra pengar till elevhälsan för att bland annat anställa skollogopeder. Vidare vill vi i Liberalerna tidigarelägga byggnationen av Mesta skola till skillnad från majoriteten som skjuter upp byggnationen till 2028.

Liberalerna tillför extra pengar till förskolan för att stärka så väl lässatsning som att öka antalet behöriga förskollärare, där Eskilstuna ligger under rikssnittet. VI stärker hemtjänsten för att öka personaltätheten, utbilda i palliativ vård och införa språkkrav och bakgrundskontroll vid anställning inom vård, omsorg och LSS.

Stadsmissionen får tillskott för sitt viktiga arbete med våra hemlösa och för att kunna fortsätta kunna dela ut matkassar via Matlaget. Även Ungdomsjouren Frias viktiga arbete med våra ungdomar lyfts fram.

Liberalerna vill även lyfta fram att vi valt att investera i byggnationen av ett demensboende för unga personer. Att få en demensdiagnos är något som slår sönder tillvaron och för att som ung få möjlighet att bo på ett anpassat boende kan innebära att behöva flytta till en annan stad och det är något som ingen Eskilstunabo ska behöva uppleva. Av den anledningen väljer vi att prioritera byggnationen av ett demensboende med inriktning på yngre personer i Eskilstuna.

Ett stort fokus på det hedersrelaterade våldet är nödvändigt. Vi vill kartlägga hur utbrett det hedersrelaterade våldet är på våra skolor och vi vill att det ställs krav på föreningar som mottar föreningsbidrag så att de tydligt tagit avstånd mot hedersförtryck. Vi måste även säkerställa så att fler lägenheter finns tillgängliga för de som söker skydd och flyr en relation präglad av våld.

Liberalernas är bestämda över att Eskilstuna ska vara ett samhälle där ingen lämnas utanför eller hålls tillbaka. Eskilstuna ska vara möjligheternas stad. För alla.

https://eskilstuna.liberalerna.se/liberalerna-eskilstuna-budget-2024/