Se alla

Få munskyddsanvändare under kommunfullmäktige

Pressmeddelande från Liberalerna 2021-03-04

Region Sörmland har kommit med nya rekommendationer till samhället. En av rekommendationerna är att använda munskydd i situationer där nära kontakt, under en längre tid i inomhusmiljö, inte går att undvika. Liberalerna i Eskilstuna krävde därför att alla närvarande ledamöter ska använda munskydd under kommunfullmäktige. Idag under kommunfullmäktige var det dock få som valde att bära munskydd.

– Jag har respekt för att rekommendationerna är nya och man inte har fått i rutin att bära med sig munskydd. Därför lade vi i Liberalerna ut munskydd för alla ledamöter i hallen innan fullmäktigesalen. Tyvärr var det väldigt få som valde att bära munskydd, säger Stefan Krstic, gruppledare för Liberalerna i Eskilstuna.

Liberalerna kommer fortsättningsvis att bära munskydd under kommunfullmäktige och även fortsättningsvis lägga ut munskydd för de andra ledamöterna att använda. Partiet bedömer att nämnderna idag klarar att hålla rekommendationer vad gäller avstånd, medan det fortfarande är för trångt under sammanträdena med kommunfullmäktige.

– Med den nya kunskap kring asymtomatiska personer med covid-19 och munskydd samt de rekommendationer som finns så tycker jag det är synd att ledamöter i kommunfullmäktige inte bär munskydd. Munskydden är till för att skydda sina medmänniskor, säger Stefan Krstic (L).